Verbouwing woonhuis te Mill

Recent is er een verbouwing voor een woonhuis te Mill gerealiseerd. Hiervoor is de woning verbouwd en een verdieping op een bestaande aanbouw geplaatst.

Houtskeletbouw

Hier hebben is er gebruik gemaakt van houtskeletbouw elementen (HSB) dit heeft meerdere voordelen:

  • Het verkort het bouwproces op de bouwplaats, omdat de wandelementen van tevoren geproduceerd kunnen worden, en deze onder droge omstandigheden geproduceerd kunnen worden. Dus bent u niet weersafhankelijk.
  • Doordat de wanden als constructie fungeren, en meteen het isolatiepakket is van 140mm, heb is er een hoge RC-waarde en is er minder ruimte verlies aan de binnenzijde als traditioneel bouwen.
  • Gewichtsbesparing speelt ook een belangrijke rol, omdat de 1e verdiepping op een bestaande aanbouw kwam te staan en deze niet berekend was om er een steenachtige verdieping op te plaatsen, is HSB een perfecte toepassing voor deze situatie.
  • En ook niet geheel onbelangrijk is dat het duurzaam bouwt. Hout is een ecologisch en duurzaam bouwmateriaal, gewonnen uit volgroeide bomen. Dit kan als relatief milieuvriendelijk worden beschouwd, mits er na het kappen nieuwe bomen geplant worden. De productie van houtskeletbouwelementen heeft minder impact op de klimaatverandering dan het productieproces voor een traditioneel gebouwde muur (CO2 uitstoot en hoog energieverbruik).
  • In het noorden van Europa is de balans tussen het kappen en planten van bomen perfect in balans. Er worden meer bomen geplant dan er gekapt worden. Het proces waarbij bomen omgevormd worden tot bouwmateriaal, is een eenvoudig proces waarbij weinig vervuiling tot stand komt. Iets wat we over veel bouwmaterialen niet kunnen zeggen.
Bongers Bouw - Martijn Bongers

Benieuwd naar de verbouwingsmogelijkheden voor uw huis?

We komen graag een keer bij u langs om hierover geheel vrijblijvend over mee te denken. Neem contact op voor de mogelijkheden.